This post was originally published on Coding Glamour.

Belangrijk onderdeel van ons nieuwe mobiele platform is uitvogelen welk device een gebruiker op dat moment gebruikt. Ben je mobiel met een viewport-breedte van < 600 px dan willen we je doorsturen naar onze mobiele site. En dan kom je terecht in de wondere wereld van User Agent parsing. WURFL
Een van de bekendste libraries met een gigantische lijst van devices, UA strings en capabilities is WURFL, an sich klinkt het prima, facebook zou het niet alleen gebruiken maar er ook aan bijdragen. Oordeel in 1 zin: "what the hell!" Na installatie van de Java library (die alleen in een web-omgeving wil draaien), omdat de .NET library dramatisch is, blijkt dat de 'intelligente' matching van WURFL eigenlijk bijzonder zwak is. Firefox werd herkend als een Nokia N900, en van mijn testset werd een niet onaanzienlijk deel niet herkend. Wat me echter nog meer stoorde, was dat bij het ophogen van wat versienummers van de iPad UA er geen enkele herkenning meer was. Ben ik dan zo raar dat ik verwacht dat een library herkent dat iPad 4.3 wel zo'n beetje compatible zal zijn met iPad 4.2?

En dan?
WURFL zou dus slimmer moeten worden, en het toeval wil dat we hier met een verzameling nerds in een grote open ruimte zitten. Een neuraal netwerk dat we trainen met een voorgedefinieerde set, dat gaat gokken of een niet herkende User Agent in een categorie kan worden ingedeeld. Of toch een genetisch algoritme dat vanzelf evolueert tot een alles-wetend mobiel deviceherkennend brein. Kan allemaal!

Uitkomst
We gaan gewoon gebruik maken van een commercieel pakket dat het een stuk beter doet, praat bovendien ook nog standaard .NET ;)