This post was originally published on Coding Glamour.

http://100procentjan.nl/tweakers/mix1.jpg
Vorige week gespendeerd in Las Vegas voor de jaarlijkse Microsoft conferentie over User Interaction & Development: MIX. Hier een quick rollup van deze week!

Zondag
Aankomst, en een dag voor de conferentie het schokkende bedrag van $20.75 uit de 5-card poker machine gehaald met 4 azen!
http://100procentjan.nl/tweakers/mix2.png Maandag
Tijdens de bootcamps op maandag voor het eerst in een jaar weer eens in Azuregedoken. Bouwen, deployen, schalen en authenticatie lijken in ieder geval een stuk beter te werken dan na de eerste release van Azure. Daarna Canvas Mastery door de ontwikkelaars van de (IE9) Canvas-based demo Pirates <3 Daisies. Rode draad in dit verhaal was dat canvas performance nogal fragiel is en dat er een shitload aan trucs nodig zijn om een fatsoenlijke framerate over te houden. Het werd gaandeweg dan ook een reclamepraatje voor Easel JS, een library die het makkelijker moet maken om dit soort sprite-based games te ontwikkelen. Lijkt me ergens heel cool, maar de demo die dat duidelijk moest maken was nogal rommelig.

's Avonds borrelen tijdens het Open Source Fest, waar we onder andere Glimpsetegen zijn gekomen. Een heel coole library die je requests weer inzichtelijk maakt; Firebug-achtige tool voor alles wat er op de server gebeurd. Ook aangeraden door Scott Hanselman. Verder nog een verhitte discussie met iemand van het Mono team over native <> webbased apps voor mobile, heet hangijzer omdat Novell vol lijkt in te zetten op de Mono suite voor mobile met MonoDroid en MonoTouch.

Dinsdag
De officiële start van de conferentie met de eerste van twee keynotes. Het IE verhaal was an sich wel goed gebracht, maar het on-stage demo'en van o.a. het nieuwe Orchard CMShad achterwege moeten blijven; de vaart werd volledig uit het verhaal getrokken op die manier. De introductie van de MVC3 Tools Update verrastte me wel behoorlijk, want nooit gedacht dat Microsoft NuGet zou adopteren als de-facto package manager in Visual Studio. Toch weer een bewijs dat het MVC team een behoorlijke vrijheid heeft, wat in korte tijd een geweldig platform heeft opgeleverd.

Qua sessies vandaag: WebSockets, de principes kende ik al maar het nieuwe framework op basis van WCF ziet er wel super uit. Daarna 50 Performance Tricks voor HTML5 wat voornamelijk neerkwam op herhaling van wat Steve Sounders heeft geschreven, en nieuwe trucs die alleen werken als je volledige userbase een HTML5-capable webbrowser heeft. Ten leste RX waar ik nu nog minder van snap.

Next up
De laatste twee dagen, plus het 'gratis-drinken-voor-iedereen' feest!