• Internet Explorer 6 / 7 en onverklaarbaar CPU gebruik

  Ben je op zoek naar gegevens over het IE 6 gebruik in Nederland? Kijk dan bij dit artikel: Gegevens over browser- en OS gebruik in 2010.

  Back in the days, tijdens het ontwikkelen van Zoeken op Kaart, hadden we een bijzonder vreemd probleem: Onverklaarbaar CPU gebruik in Internet Explorer 6 en 7. En niet zomaar een procentje of twee, nee op een beetje aftandse computer werd je CPU volledig dichtgetrokken.

  Nou is bovenstaande wel voor te stellen wanneer je druk in de weer bent met de kaart, maar dit probleem speelde ook wanneer je je browser geminimaliseerd open had staan. Een losgeslagen Javascript thread? Per ongeluk de hele DOM aan het herschrijven? Nee na een week duizenden regels Javascript, CSS en HTML analyseren, blijkt het een nauwelijks bekende, maar eenvoudig reproduceerbare bug te zijn in IE.

  Continue reading »

 • Streetview ín je huis?

  Een paar duizend regels Javascript, een paar honderd regels in een obscuur KRPano taaltje, en een paar flash bestanden (waar ik wijselijk ben afgebleven) resulteren in een misschien wel het coolste project van de afgelopen twee jaar. 360 graden foto's nieuwe stijl! Koppeling met je interactieve plattegrond, infospots (niet in dit voorbeeld helaasch), hotspots en direct al 5.500 bruikbare foto's.

  http://www.funda.nl/koop/...rhaavestraat-1/360-fotos/

  Overigens is mijn inbreng voornamelijk in de (niet publieke) invoerschermen geweest. Voor een voorbeeld van wat ik dan allemaal zit in te tikken op zo'n dag: Klikken!

  Continue reading »